topfoto-droogijsreinigen

Droogijsreiniging

Droogijsstralen
Effectieve reinigingstechniek voor industriële reiniging

Wilt u machines, productiebanden, motoren, transportbanden, ovens, kettingen, spuitcabines of fabrieksmallen grondig laten reinigen? Stelt u hoge eisen aan hygiëne? Droogijsstralen is een zeer effectieve en milieuvriendelijke manier om hardnekkig vuil snel te verwijderen. Zonder het gebruik van sterke reinigingsmiddelen, chemicaliën en water zijn productieruimten en machines in korte tijd brandschoon.

Voordelen droogijsstralen

Zeer geschikt voor hardnekkig industrieel vuil

Droogijsstralen is een effectieve reinigingstechniek die zeer geschikt is voor het verwijderen van hardnekkig vuil. Denk aan het verwijderen van olie, vet, was, hars, lijm, inkt, kunststof of rubber, kleurstoffen, bitumen, verf en kauwgum.

Droogijsreinigen wordt veelvuldig ingezet bij industriële reiniging en biedt grote voordelen:

 • Geen beschadiging van oppervlakten of materialen
 • Geen problemen met elektronica
 • Geen demontage nodigGeen gebruik van water en chemicaliën
 • Er blijven geen reststoffen achter
 • Snel en effectief, waardoor tijd en kosten worden bespaard

Hoe werkt droogijsstralen?

Schoon tot diep in de machine

Droogijsstralen – ook wel droogijsreinigen genoemd - is een schoonmaakmethode voor de industrie waarbij geen water wordt gebruikt. Het droogijs bestaat uit korrels met een temperatuur van -78 graden Celsius die onder hoge druk tegen het vervuilde oppervlakte worden gespoten. Zodra de droogijskorrels het oppervlakte raken, worden ze omgezet in gas (Co2). Het gas komt tot diep in de machine of motor en reinigt alle grote en kleine oppervlakten zonder dat deze gedemonteerd hoeven te worden. Dit bespaart veel tijd!

Het meest hardnekkige vuil wordt met droogijsstralen verwijderd

Dat komt door 3 effecten: 

 1. Inslageffect
  De hoge druk waarmee het droogijs op het voorwerp wordt gespoten en het ontwerp van de straalpijp zorgen voor een grote kinetische energieoverdracht.
 2. Thermoshock
  Het grote temperatuurverschil tussen het te behandelen oppervlak en het droogijs veroorzaakt microscopische scheurtjes in het te verwijderen vuil, waardoor dit gemakkelijk loskomt.
 3. Micro-explosie
  Op het moment dat een droogijsdeeltje het te behandelen oppervlak raakt, wordt het omgezet in gas. Het volume van het gas is ongeveer 800 keer groter dan het droogijsdeeltje. Dit veroorzaakt een liftende kracht waardoor het vuil verwijderd wordt.

Gratis demonstratie

Zelf zien en ervaren hoe droogijsstralen werkt?

Vraag hier een gratis demo aan op uw locatie

Wanneer is droogijsreinigen geschikt?

Zeer geschikt voor industriële reiniging

Droogijsreinigen is een droge reinigingstechniek. Er worden geen reinigingsmiddelen, chemicaliën en water gebruikt. Dat maakt deze techniek zeer geschikt voor industriële reiniging in veel sectoren. Ook wanneer er hoge eisen worden gesteld aan hygiëne, zoals in de voedingsmiddelenindustrie.

Droogijsreinigen verwijdert opgehoopt vuil, olie en andere hardnekkig klevende stoffen. Ook voor het reinigen van machineonderdelen en bij het verwijderen van kauwgom is droogijsreinigen zeer effectief. Uw machines, installaties, schoolplein en stationsplein zien er weer ‘als nieuw’ uit.

Gespecialiseerd en gecertificeerd personeel

Droogijsreinigen is specialistisch schoonmaakwerk. Daarom beschikt Cleanfix over goed opgeleide, gecertificeerde medewerkers. Zo waarborgen we een snelle, effectieve en veilige reiniging van machines, productielijnen en installaties, motoren en werkplaatsen.

Schoonmaakbedrijf Cleanfix heeft ervaring in onder meer:

 • Voedingsmiddelenindustrie
 • (Groot-)keukens
 • Hotels en restaurants
 • Openbare ruimtes als stationshallen, perrons, pleinen en winkelcentra

Waarom kiest u voor droogijsreiniging?

 1. Geschikt voor veel materialen en oppervlakken
  De droogijskorrels worden bij contact met het schoon te maken oppervlakte direct omgezet in gas. Ze bevatten geen agressieve stoffen die inbijten of die op een andere manier de materialen beschadigen. Zelfs de aanwezigheid van elektronica is geen probleem. Alleen het vuil wordt verwijderd. De druk waarmee wordt gereinigd varieert van 2 tot 16 bar. 

 2. Milieuvriendelijk en hygiënisch
  Bij droogijsstralen wordt puur en alleen gebruikgemaakt dan bevroren CO2 en perslucht. Daardoor blijven er na het reinigen geen reststoffen achter. De droogijskorrels zijn vrij van chemicaliën, ziektekiemen en bacteriën en zijn smaak- en geurloos. Na het reinigen kan de productie direct weer van start.

 3. Snel en effectief
  De speciale apparatuur is zodanig ontwikkeld dat ook moeilijk bereikbare plaatsen goed worden bereikt. Machines hoeven niet gedemonteerd te worden voor een effectieve schoonmaakbeurt. De verstoring van de productie is minimaal, wat enorm veel tijdwinst - en dus geld- bespaart.

Cleanfix Schoonmaakdiensten?

 • Gespecialiseerde schoonmaaktechnieken
 • Goed opgeleide en gecertificeerde schoonmakers
 • Flexibel en snel
 • 100% Maatwerk
 • Met oog voor duurzaamheid en milieu
 • Scherp in prijs en kwaliteit

Zoekt u een flexibele schoonmaakpartner die maatwerkoplossingen levert?

Bel Cleanfix voor advies

Wij beantwoorden graag al uw vragen.
Bel 0570 - 220 693

Ontvang een offerte of stel uw vraag